• 09/26/2022

Imortabt For NEETBuy Link
NEET Biology Crash Course

Buy Now

MTG Fingertips Biology

Buy Now

MS Chouhan Organic Chemistry

Buy Now

H.C Verma Physics

Buy Now

Grb Physical Chemisry

Buy Now

33 Years NEET PCB Chapterwise

Buy Now

Important MCQ on Parturition For NEET 2022

Vinkmag ad

Parturition: Childbirth, the process of delivering the baby and placenta from the uterus to the vagina to the outside world. Also called labor and delivery. Now let’s solve some amazing MCQ on Parturition for NEET preparation

Important MCQ on Parturition For NEET

MCQ on Parturition
MCQ on Parturition For NEET


1. Which of these events is unlikely to happen if the mammalian ovum does not get fertilized?

(a) primary follicle starts to develop

(b) secretion of the estrogen increases

(c) rapid decrease in the secretion of progesterone

(d) disintegration of corpus luteum

Answer: (b)

2. Scientifically, the delivery of the developed fetus is termed as

(a) ovulation

(b) abortion

(c) oviposition

(d) parturition

Answer: (d)

3. In humans, the location of the Bartholin’s glands are

(a) either side of the fallopian tube

(b) either side of the penis

(c) either side of the vas deferens

(d) either side of the vagina

Answer: (d)

4. Colostrum is

(a) milk of lactation period

(b) milk of initial few days

(c) milk of initial few hours

(d) milk on day one

Answer: (b)

5. The Graafian follicle regresses to this after ovulation

(a) corpus albicans

(b) corpus atresia

(c) corpus callosum

(d) corpus luteum

Answer: (d)

6. What does colostrum contain?

(a) four antibodies

(b) two antibodies

(c) many antibodies

(d) one antibody only

Answer: (c)

7. When does lactation start?

(a) During pregnancy

(b) at the end of first trimester

(c) before parturition

(d) at the end of pregnancy

Answer: (d)

8. The sex of the unborn takes shape during

(a) start of the cleavage

(b) implantation

(c) fertilization by the male gamete

(d) fertilization by female gamete

Answer: (c)

9. This structure ruptures when “water breaks” in pregnancy

(a) placenta

(b) amniotic fluid

(c) chorionic sac

(d) amniochorionic membrane

Answer: (b)

10. After how many days of fertilization does implantation occur?

(a) 8 days

(b) 7 days

(c) 6 days

(d) 5 days

Answer: (b)

Join our telegram channel now for more study materials like this :- click here

Read Previous

[PDF] Important Biology Diagrams For NEET and CBSE PDF Download From All Chapters – NCERT Class 11, Class 12

Read Next

MCQ on Climate For NEET – 10 Important questions

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept
Privacy Policy